صورتهای مالی سه ماهه در واقع پرونده سه ماهه ای است که شرکت های بورسی برای ارائه ی عملکرد مالی خود تهیه می کنند. این گزارش شامل مواردی از قبیل درآمد خالص، درآمد به ازای هر سهم EPS ، درآمدهای عملیاتی و فروش خالص شرکت است. با تجزیه و تحلیل صورت های سود و زیان سه ماهه، سرمایه گذاران می توانند سلامت مالی شرکت را ارزیابی کرده و مشخص کنند که آیا یک شرکت سزاوار سرمایه گذاری آنهاست یا خیر.
تحلیل گران بنیادی بر این باورند که فرصت های خوب سرمایه گذاری با بررسی دقیق عملکرد مالی شرکت ها و تجزیه و تحلیل نسبت های مالی مشخص می شوند. توجه و تمرکز سرمایه گذاران در بررسی این نسبت ها در صورتهای مالی سه ماهه باید در طول زمان صورت بگیرد و نه اینکه تنها به داده های واحد از هر گزارش اختصاص یابد. یکی از اعداد اصلی برای تجزیه و تحلیل مالی و پیش بینی سودآوری شرکت، سود هر سهم یا EPS است. زیرا این عدد بیانگر سودی است که شرکت به ازای هر سهم، برای سهام داران خود ساخته است.
صورتهای مالی سه ماهه شرکت ها به طور کلی یک به روز رسانی سه ماهه است از هر سه صورت مالی شامل: صورت سود و زیان، ترازنامه و صورت جریان نقدینگی که شرکت به سرمایه گذاران ارائه می دهد. هر گزارش مالی سه ماهه شامل سه مورد اصلی است: گزارش فروش، هزینه ها و درآمدهای خالص شرکت در سه ماهه اخیر. همچنین این گزارش می تواند مقایسه ای با عملکرد شرکت در سال قبل یا در سه ماهه قبلی باشد. برخی صورت های مالی سه ماهه شامل خلاصه و تحلیل مختصری از جانب مدیر عامل یا سخنگوی شرکت و همچنین خلاصه ای از نتایج سود سه ماهه قبلی است. تاریخ و زمان دقیق اعلام صورت های مالی سه ماهه از طریق تماس با امور سهام داران شرکت ها قابل دستیابی است.
درهر دوره سه ماهه، تحلیلگران و سرمایه گذاران منتظر اعلام سود شرکت هستند. اعلام سود سهام، به ویژه برای سهم های بزرگ که به خوبی دنبال می شوند، می تواند بازار را به حرکت درآورد. قیمت سهام می تواند در روزهایی که گزارش سود سه ماهه منتشر می شود، به شدت نوسان کند.
به طور معمول توانایی شرکت در رسیدن به میزان سود پیش بینی شده توسط تحلیلگران یا خود شرکت، از توانایی شرکت در ساختن میزان سود بیشتر از سال یا دوره ی قبل مهم تر است. به طور مثال اگر در در گزارش یک شرکت رشد نسبی در مقایسه با سود دوره ی قبل مشاهده شود، اما این رشد تخمین های منتشر شده قبل از ارائه گزارش را برآورده نکند؛ در این صورت ممکن است این امر موجبات دلسردی بازار نسبت به سهم و به تبع آن فروش سهم را فراهم آورد.